Een huisstijl is meer dan logo alleen!

De huisstijl van een organisatie of bedrijf is de bewust gekozen wijze van presenteren naar buiten toe.

In de meest smalle definitie is een huisstijl de visuele identiteit van een organisatie. Betreft het uitsluitend het symbolische gedeelte van de bedrijfsidentiteit. Hieronder vallen naam, logo, kleur, typografie, vormtaal  en beeldtaal.

Al deze elementen worden consistent gebruikt in presentaties of op briefpapier, visitekaartjes, offertes, facturen, enveloppen, de website, e-mails, bedrijfskleding, wagenpark etc. Dat hier en daar wordt afgeweken van de standaardspelling, bijvoorbeeld bij het hoofdlettergebruik door zogenaamde “camel case” (vermenging in één woord van hoofd- en kleine letters), is een bewuste keuze in naam van de creatieve vrijheid en in het licht van de variatie bij het verwerken van teksten door middel van de computer.

Bij grote ondernemingen bewaakt doorgaans de communicatieafdeling de huisstijl. Dit kan uiteenlopen van het aanreiken van hulpmiddelen om consistent naar buiten te treden (zoals templates en digitale logo- en fotobibliotheken) tot een meer politionele rol waarbij toegezien wordt op naleving van interne richtlijnen. Een huisstijl wordt over het algemeen vastgelegd in een huisstijlhandboek of huisstijlgids. 

IC website

Inspiration Company – Website

Inspiration Company is leverancier van inspiratie en organisator van trainingen, workshops, reizen, congressen en evenementen. Voor Inspiration Company hebben wij het design van de website gedaan.

Lees verder »
Volledige herziene productlijnen

Macrogenix voedingsupplementen

Herpositionering voedingsupplement productlijnen Drie bestaande productlijnen en een nieuwe zijn door ons opnieuw vormgegeven en gerestyled. Het gaat hier om een productlijn voor kleine huisdieren,

Lees verder »

Ontwerpen van een huisstijl? Je bent bij Bij Kseawell Creative Marketing en Communication  aan het juiste adres. Wij helpen je bij het huisstijl design van visitekaartjes, enveloppen en briefpapier, maar ook staan wij voor je klaar bij de volledige huisstijl ontwikkeling over diverse andere communicatiemiddelen. Ook voor advies en inrichting van een eigen huisstijl bureau binnen je organisatie, kun je bij ons aankloppen.

Main Menu

Kseawell Lighthouse

DONE!

Het is gelukt, je bent nu toegevoegd.